Protected by Copyscape Online Plagiarism Checker

Translate

domenica 5 ottobre 2014

GUAZZETTO DI RANA PESCATRICE / GUAZZETTO DE PESTE UNDITAR ( MONKFISH ) (reteta italiana)






ITALIANO
Per questa ricetta ho fatto diverse ricerche in internet ,perché mio marito e arrivato a casa un giorno e mi disse che ha mangiato un piatto squisito in un certo ristorante : Il guazzetto di rana pescatrice. La rana pescatrice(coda di rospo) non e un pesce che noi acquistiamo di solito ,l'avrò acquistato una decina di anni fà e forse ho sbagliato qualcosa che non l'ho più comprato da allora. Allora pur non sapendo che gusto dovrebbe avere quel piatto ,mi misii alla ricerca e all'opera. Il risultato e stato strabiliante ( mio marito e molto tirchio con i complimenti). Adesso condividerò la ricetta con voi.

Ci servono(per 2 persone):
300 gr. coda di rospo pulita
3-4 cucchiai d'olio di oliva
2 pomodori ramati ,sbollentati e privati della pelle
1 spicchio d'aglio
3-4 rondelline di peperoncino ( io avevo jalapeno)
7-8 capperi dissalati
20 olive taggiasche senza nocciolo
1 mestolo di brodo( di verdure/ pesce) oppure del acqua
sale ,pepe q.b.
1 cucchiaino salsa di soia
1 cucchiaino concentrato di pomodoro
qualche goccia salsa di pesce
prezzemolo tritato da aggiungere alla fine.

Fatte rosolare l'aglio e il peperoncino per 2 minuti nel olio ,aggiungete i filetti di pesce tagliati a cubetti e fatteli rosolare per cca. 5 minuti. Aggiungete sale ,pepe ,salsa di soia e le gocce di salsa di pesce. Tagliate i pomodori a cubetti piccoli ,aggiungete al resto insieme ai capperi e le olive . E il momento di aggiungere anche il mestolo di brodo/ acqua.. Fatte bollire il tutto ,dopo 10 minuti aggiungete il concentrato di pomodoro e lasciate andare per altre 15 minuti. A cottura ultimata cospargete di prezzemolo tritato e lasciare intiepidire prima di gustare la pietanza ,insieme a delle fette di pane abbrustolite.


Aceste peste ciudat cu bot urat numit in Italia Coda di rospo / rana pescatrice se gaseste in comert fara cap ,ci numai coada ,probabil sa nu sperie clientii. Carnea este alba ,fara oase ,foarte gustoasa. Aici in Italia se gaseste fie congelat sau proaspat. Corespondentul in limba romana l-am gasit cu google si cica ii spune "Peste Unditar ",in limba engleza il chiama Monkfish. Cica traieste cam peste tot: oceanul Atlantic ,marea Mediterana ,marea Nordului.Cateva detalii aici. Guazzetto in limba italiana inseamna un soi de sos ,mai lichid in care se gateste ceva : carne sau peste. Sotul meu mancase la un restaurant asa ceva ,a venit acasa foarte incantat si mi-a povestit. M-am apucat de cautat retete pe net ,nestiid cum ar trebui sa arate si sa fie la gust. Pana la urma am reusit sa obtin ,nota 20. Deci ,aplauze au fost. Sper sa va placa si voua , daca nu gasiti soiul asta de peste puteti folosi alt soi ,cu carnea alba ,fara oase .

Pentru 2 persoane ,va trebuie:
300 gr. file de peste unditar( fara oase,curatat)
3-4 linguri ulei de masline
1 catel de usturoi
3-4 rondele de ardei iute (daca va place picant)
2 rosii mari ,decojite
1 lingurita bulion
1 lingurita sos de soia
cateva picaturi de sos de peste
1 polonic supa de legume/ peste sau apa
7-8 capere desarate
20 masline bune fara samburi ( eu am avut rasa taggiasche)
sare ,piper dupa gust
patrunjel tocat pentru pus pe deasupra la sfarsit.

Cum facem :

Punem la calit usturoiul si ardeiul iute pentru 2 minute ,adaugati fileurile de peste taiate cuburi mari si calitile pe toate partile ,in total 5 minute. Adaugati sosul de peste ,soia ,sare piper , rosiile taiate cuburi mici , maslinele si caperele. Adaugati si poloniul de supa /apa. Lasati la fiert la foc domol ,dupa 10 minute adaugati bulionul ,amestecati usor. Mai lasati pe foc 15 minute. Cand stingeti focul adaugati patrunjelul tocat. Lasati sa se racoreasca cel putin 30 minute inante de a gusta. Eu am facut niste paine prajita si am mancat cu acest guazzetto ,mi-a placut mult. Sper sa va placa si voua.





Nessun commento:

Posta un commento